KVIEČIAME BALSUOTI UŽ “MENO SODO” ZARASUOSE DIDŽIOSIOS SCENOS ĮRENGIMĄ

https://www.zarasai.lt/balsavimas

Mielieji, šiemet, kaip ir praeitais metais, kviečiame palaikyti mūsų mokyklos bendruomenės iniciatyvą “Meno sodas” Zarasuose. Kaip žinome, mūsų visų aktyvaus balsavimo dėka projektas jau yra dalinai įgyvendinamas Zarasų raj. savivaldybės, netrukus turėtų būti pradėti pirmosios sodo dalies darbai, tačiau visoms idėjoms finansų neužteks. Todėl vėl kviečiame balsuoti – šįkart už galimybę sutvarkyti ir įrengti didžiąją sceną.

Balsavimas už 2023 metų Zarasų raj. savivaldybės dalyvaujamojo biudžeto idėjas vyksta paprasčiau nei pernai – tereikia užpildyti savo duomenis. Nuorodą balsuoti bei projektų aprašymus rasite čia:

https://www.zarasai.lt/balsavimas

“Meno sodas” – tai mūsų mokyklos bendruomenės iniciatyva, kurią įgyvendinti įsipareigojo Zarasų raj. savivaldybė po to, kai 2022 -aisiais laimėjome Zarasų savivaldybės Dalyvaujamojo biudžeto projektą (gyventojų aktyvaus balsavimo dėka, iki 40 tūkst. eur. finansavimas skirtas pirmosios sodo dalies įgyvendinimui). Realus projekto įgyvendinimas šiek tiek užtruko dėl vykdomų miesto šilumos komunikacijų tiesimo darbų, tačiau neabejojame, kad savivaldybė jau labai greit pradės darbus.

Pernai buvo parengtas detalus visos teritorijos projektas, su kuriuo mielai kviečiame visus susipažinti čia: Meno-sodo-zaliuju-erdviu-plano-parengimas

Sodo projekto autorė – mums gerai pažįstama dizainerė Inga Šidlauskienė, įgyvendinusi ne vieną nuostabų sodą, ją galima sutikti tarptautiniuose modernių sodų seminaruose, išvysti TV laidose, žurnaluose ir pan..

2023-aisiais ir vėl labai kviečiame palaikyti šią iniciatyvą ir balsuoti už “Meno sodo” didžiosios scenos įrengimą. UŽ GRAŽESNIUS ZARASUS.

Idėjos tikslas – sutvarkyti dalį „Meno sodo“ teritorijos šalia Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos, vietoje senos nesaugios krepšinio aikštelės įrengti estetišką, apšviestą, daugiafunkcinę erdvę, tinkamą šokių ir muzikos pasirodymams, sportui, edukacijai, rekreacijai. Norima įrengti pasirodymų sceną, šalia jos – daugiafunkcinę aikštelę, tinkamą žiūrovams arba įvairiems sporto užsiėmimams, edukacinėms veikloms, taip pat naują modernų želdyną, lauko stalą su kėdėmis, apšvietimą, sutvarkyti takus, išgrįsti trinkelėmis.
Meno sodo erdve naudosis tiek meno mokyklos bendruomenė, tiek miesto gyventojai ir svečiai. Teritorija yra Zarasuose šalia pagrindinės Vytauto gatvės, istorinio obelisko parko, svečių namų, dviejų mokyklų. Nauja erdvė gerins miesto įvaizdį, suteiks galimybes kokybiškesnei rekreacijai, edukacijai, gyventojų aktyvumo didinimui, fizinės ir emocinės sveikatos gerinimui,
nusikalstamumo prevencijai. Numatyta teritorija yra didesnio „Meno sodo“ dalis, kurio visapusiška nauda miestui ir jo gyventojams nuoširdžiai tikime. Vertė iki 40 000 Eur.
Projekto įgyvendinimo vieta ir adresas: Dariaus ir Girėno g. 11, Zarasai (prie Zarasų Fausto
Latėno meno mokyklos).
Nuoroda į sklypą:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1dAh732_Ph4VRPMBnIBPkezYp1cL1qquL&
ll=55.732416836363676%2C26.25231869999999&z=19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *