Dusetų meno skyriaus suaugusiųjų keramikos studijos darbų paroda

Antazavės dvaro Amatų centre gegužės 10 d.–birželio 6 d. veikia Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos Dusetų skyriaus suaugusiųjų keramikos studijos darbų paroda. Ši studija, kuriai vadovauja mokytoja Žaneta Aidietytė, suburta 2022 m. rudenį. Keramikos paslaptis patyrinėti ir molį prakalbinti panoro įvairiausių profesijų dusetiškiai ir apylinkių gyventojai: mokytojos, kunigas, tapytoja iš Kijevo, šiuo metu gyvenanti Dusetose, ūkininkė, dizainerė, vertėja ir kt. Įdomu pastebėti, kokios skirtingos temos sudomino kūrėjus – vienus patraukė augalų įspaudai molyje, kitus pirmapradės lipdybos indai, molio derinys su medžiu, trečius galimybė formuoti vazas, primenančias fantastiškus gyvūnus, dar kitus – skirtingų spalvų molio jungtis, glazūrų atspalvių paieškos, skulptūriniai elementai, tekstilės įspaudai, sakralinė tema. Džiugu, kad per metus pamokose prisiliesta prie įvairių technikų ir atrasta skirtingų išraiškos formų, dalytasi patirtimi.

Per parodos atidarymą taip pat buvo surengta atvira keramikos pamoka, savo ilgamete kūrybine patirtimi ir amato paslaptimis noriai pasidalijo ir keramikė, tapytoja Violeta Gasparaitis.

Suaugusiųjų keramikos studijos užsiėmimai jos lankytojams tapo ne tik kūrybos ir praturtinančios bendrystės vieta, bet ir atokvėpiu nuo kasdienybės darbų, jaukia erdve, kurioje, regis, išnyksta laikas.

Zarasų Fausto Latėno meno mokykloje suaugusiųjų keramikos studijos veikia tiek Dusetose, tiek Zarasuose.  Nekantriai lauksime naujų mokslo metų, kviečiame naujus ir esamus studijų narius prisijungti.

Vilijos Visockienės nuotraukos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *